Ontdek in deze update de laatste ontwikkelingen in video marketingland. SDIM zet alles voor je op een rijtje. Lees snel verder!
Video Builder
Voor bedrijven die niet de juiste tools hebben om een video te creëren heeft Google de Video Builder geïntroduceerd. Het is een beta tool met de mogelijkheid tot het animeren van afbeeldingen, tekst en logo in combinatie met muziek. Er zijn verschillende layouts mogelijk waarbij je kunt kiezen tussen 6 seconden of 15 seconden video’s. Het is nog een beta, om gebruik te maken van de tool dien je een aanvraag te doen via dit formulier. Meer uitleg over de mogelijkheden van de tool vind je in deze video.
Parallelle Tracking deadline verlengd
De deadline voor het toepassen van parallelle tracking voor video campagnes is voor onbepaalde tijd verlengd. Dit heeft Google gedaan gezien de huidige situatie waarin bedrijven hoogstwaarschijnlijk andere prioriteiten moeten stellen. Parallelle tracking is in januari beschikbaar gesteld voor videocampagnes, vanaf maart 2020 zou deze optie verplicht worden voor alle videocampagnes. Dit is op dit moment al verplicht voor Zoeken, Shopping en Display. Deze deadline heeft Google echter verlengd voor onbepaalde tijd. Meer informatie over parallelle tracking vind je hier.
Aandachtspunten voor video in 2020
Naar aanleiding van het VidCon event in Londen zijn er 5 aandachtspunten voor video opgesteld waar je rekening mee moet houden in 2020.
- Deepfakes: de technologie waarbij gezichtsuitdrukkingen en stemmen worden gemanipuleerd. Dit is zo realistisch dat het de vraag is hoe gebruikers hiermee omgaan. Zowel bedrijven als consumenten moeten zichzelf afvragen: “is dit echt?”
- Echtheid in video: de menselijke factor in video’s wordt steeds belangrijker. De empathie en humor welke kan zorgen voor een echte connectie met mensen.
- Extended Reality: dit omvat virtual reality, augmented reality en 360 graden video. Allemaal vormen van video om de echtheid in de video naar voren te brengen en te ervaren.
- Gen Z: een specifieke aanpak voor de jongere doelgroep is vereist. Deze doelgroep maakt veel gebruik van mobiel, daarnaast is ook het kanaal TikTok populair onder de jongeren.
- Kinderen en Media: de vraag over de invloed van schermen op opgroeiende kinderen komt steeds vaker terug. De verwachting is dat de regels steeds verder zullen worden aangescherpt rondom content voor kinderen.
TikTok
Met de komst van TikTok is er een nieuw social media kanaal bij gekomen. Het medium won ontzettend snel aan populariteit, vooral onder de jongere doelgroepen. Op TikTok kan iedereen met een account video’s plaatsen tot maximaal 60 seconden. Het platform biedt de kans om op een toegankelijke manier eigen talent te tonen waarbij creativiteit centraal staat. Het algoritme bepaalt welke video’s populair worden. Het aantal volgers is dus niet leidend zoals dit bij Instagram en Snapchat wél het geval is. Adverteren op het platform is sinds kort mogelijk. Advertenties worden (verticaal) vertoond op de timeline van de gebruiker.
Video Trends in 2020:
Trends die steeds vaker opvallen en terugkomen in video marketingland opgesomd:
- Personalisatie: In 2019 was personalisatie een van de belangrijkste trends. Personalisatie werkt en zal zich verder gaan ontwikkelen. Het zorgt voor een connectie tussen bedrijf en klant. Dit geeft een positief effect op de gedachte van de klant over het bedrijf.
- Recruitment video’s: Video krijgt een steeds grotere rol in recruitment. D.m.v. video krijgen kandidaten een beter gevoel bij de functie en organisatie. Dit biedt dus voordelen voor de potentiële kandidaat én de werkgever.
- Video op de interne mail: Binnen grote bedrijven krijgt video langzaamaan voet aan de grond in de interne communicatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ontslagrondes of sollicitaties. Het is een meer menselijke en eenvoudige vorm van communiceren waarbij lichaamstaal de boodschap goed kan overbrengen.
- ‘How to’ video’s: Producenten van producten én eindgebruikers maken steeds vaker ‘how to’ video’s en plaatsen dit op Youtube. Met een Youtube kanaal bouw je als merk aan een community en het zorgt voor vertrouwen. De kijkers ervaren how to video’s toegankelijker dan een papieren gebruiksaanwijzing.
- Less is more: Videoproducenten ervaren dat overmatig gebruik van techniek (drones, VR, etc.) niet goed meer werkt. Techniek dient waarde toe te voegen, anders is het nutteloos. Vooral jongeren doorzien dit trucje snel en hechten meer waarde aan ‘less is more video’s.
- Employer branding: Organisaties geven veel geld uit aan reclame uitingen voor branding. Hiermee wordt de kracht van de eigen werknemers vergeten. Werknemers die vloggen en de organisatie laten zien d.m.v. video zien we steeds vaker. Persoonlijke en visuele video’s waarbij niet enkel informatieoverdracht plaatsvindt zijn het meest succesvol.
hulp nodig van een specialist?
Reacties (0)