
Maak kennis met de nieuwste hype omtrent AI Agents: Manus AI. Sinds de introductie heeft Manus AI snel wereldwijde aandacht gekregen en aanzienlijke interesse gewekt bij AI-fanaten. Ontwikkeld door de Chinese startup Monica, biedt Manus AI een agent dat ons meer richting AGI beweegt. In dit artikel gaan we in op wat Manus AI is en deel ik mijn eerste bevindingen.
Let op: Het is nu alleen beschikbaar via een uitnodigingsprogramma op de website manus.im. Je kan je inschrijven en daarmee vergroot je de kans dat je toegang hebt.
Wat is Manus AI?
Manus AI is een algemene AI-agent, wat betekent dat het zelfstandig verschillende taken kan uitvoeren zonder menselijke hulp. Dit maakt het anders dan traditionele chatbots die alleen informatie geven. Manus AI kan taken autonoom plannen, uitvoeren, analyseren en de gewenste resultaten opleveren door gebruik te maken van verschillende AI-modellen en geïntegreerde tools. Het grootste verschil zit in dat het niet direct antwoord op prompts, maar een gehele workflow uit handen neemt. Een manusje van alles dus.
Integratie van meerdere taalmodellen
Manus AI is anders dan andere taalmodellen omdat het niet beperkt is tot één enkel taalmodel, zoals bij traditionele AI-chatbots. In plaats daarvan gebruikt het meerdere AI-modellen (bijvoorbeeld Claude 3.5 Sonnet en Qwen) en verschillende zelfstandig werkende agents. Dit stelt Manus AI in staat om autonomer te werken en een breder scala aan taken uit te voeren. Ook elimineer je hiermee de beperkingen van bepaalde modellen.
Het zelfstandig uitvoeren van taken
Manus AI kan veel verschillende taken zelfstandig uitvoeren, zoals het schrijven van rapporten, het analyseren van data, het maken van content en zelfs het plannen van gedetailleerde reisroutes.
Het kan ook met bestanden werken en taken beheren als je apparaat offline is. Dit geeft echt het gevoel dat het taken uitvoert terwijl jij je bammetje zit te eten. Het kan tevens helpen bij het schrijven van code en het oplossen van problemen in softwareontwikkeling, het maken van content voor media, het analyseren van grote hoeveelheden data voor onderzoek, het verbeteren van bedrijfsprocessen en het geven van snellere en nauwkeurigere inzichten uit data. Manus AI kan werken met verschillende soorten data, zoals tekst, afbeeldingen en code, wat het nog veelzijdiger maakt.
De Manus AI interface
Bij het genereren van een antwoord valt direct iets op: De manus interface laat daadwerkelijk zien wat er gebeurt. Op een zijpaneel in je scherm kan zien welke acties de AI agent onderneemt. Bovendien stelt deze functie gebruikers in staat om de voortgang van de agent te volgen en mogelijk in te grijpen als ze het gevoel hebben dat deze afwijkt van het gewenste pad of een fout maakt. Naast realtime monitoring biedt Manus AI ook de mogelijkheid om eerdere sessies opnieuw af te spelen.
Praktische mogelijkheden Manus AI
De term “algemene AI agent” zegt het eigenlijk al. Manus AI kan ingezet worden voor heel veel verschillende taken. Als we dit toepassen op digital marketing, moet denken aan:
- Marktonderzoek door het analyseren van producten op verschillende domeinen met daarin aangeven waar producten van concurrenten en jouw organisatie verschillen (prijsklasse, aanbod, reviews etc)
- Identificeren van contentgaps, door te kijken waar op welk platform content mist om relevant te zijn bij je doelgroep.
- Het beheren en optimaliseren van campagnes
Eerste persoonlijke test
Heel eerlijk. Ik had er op dit moment meer van verwacht. Op basis van de bovenstaande prompt is door Manus uiteindelijk een selectie gedaan van bureaus die in Amsterdam zitten. Wellicht was het onderzoek niet duidelijk gespecificeerd en is er te veel ruimte overgelaten voor speculatie. Het kan ook zijn dat het in het Nederlands gewoonweg veel minder goed werkt dan in het Engels.
Een tweede test is iets positiever. Op basis van twee websites heb ik gevraagd wat de duidelijkste verschillen waren op gebied van propositie, prijs, reviews en content. Op basis daarvan werd productinformatie heel mooi geclassificeerd in verschillende prijsklassen, de verschillen tussen de producten, USP’s en het sentiment.
Het is echt een AI agent die taken uitvoert in de browser, dus taken voor je uit handen kan nemen. Ik denk wel dat de input van je onderzoek echt enorm belangrijk is. Zo kan je ook bijlagen toevoegen. Dit kan handig zijn om bepaalde zaken te controleren op bepaalde criteria (bijvoorbeeld search quality rater guidelines. Testen zijn momenteel nog beperkt en de server ligt er vaak nog uit. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de verdere ontwikkeling en uitkomsten.
AI binnen jouw organisatie?
Reacties (0)