24 februari 2025

Hoe jouw personal branding op LinkedIn bijdraagt aan de groei van je bedrijf

4 minuten lezen
LinkedIn, smartphone

LinkedIn is allang niet meer alleen een online cv-database; het is dé plek waar professionals zich profileren en bedrijven hun merk versterken. Maar wist je dat jouw persoonlijke profiel vaak meer bereik en impact heeft dan een bedrijfspagina? Mensen vertrouwen mensen eerder dan merken. Door actief te zijn op LinkedIn, vergroot je niet alleen je eigen zichtbaarheid, maar draag je ook bij aan de groei en geloofwaardigheid van je bedrijf. Hoe je dat slim aanpakt? Dat lees je in dit blog.

Een bedrijfspagina op LinkedIn is een belangrijk visitekaartje, maar om écht engagement te creëren, is een persoonlijke aanpak nodig. Mensen willen zich verbinden met andere mensen, niet met logo’s. Posts van persoonlijke profielen presteren daarom vaak beter dan die van bedrijfspagina’s.

Een post van een persoonlijk account krijgt doorgaans meer bereik en interactie omdat:

  • LinkedIn persoonlijke connecties hoger waardeert
  • Je netwerk sneller geneigd is om te liken, reageren of delen
  • Posts met een persoonlijk verhaal of gezicht in de visual beter werken

Door je eigen profiel te gebruiken als verlengstuk van de organisatie, help je niet alleen met de zichtbaarheid van je bedrijf, maar trek je ook nieuwe leads, samenwerkingen of zelfs potentiële medewerkers aan.

Het algoritme van LinkedIn verandert continu. Ook valt er nooit 1 op 1 te zeggen waarom iets wel of niet werkt. Maar er zijn drie belangrijke factoren die invloed hebben op het algoritme.

  1. Interesse: Houd je van honden, voetbal of interieur? Grote kans dat je dit terug ziet komen op jouw social media. Het algoritme analyseert wat gebruikers leuk vinden, waar ze op klikken en hoe lang ze een post bekijken. Op basis daarvan krijg je bepaalde posts wel of niet te zien.
  2. Connectie: Berichten van mensen waarmee je veel interacteert, verschijnen vaker op je tijdlijn. Nieuwe connecties krijgen in de eerste maand extra zichtbaarheid.
  3. Relevantie: Recente, waardevolle content wordt vaker getoond dan oudere of minder relevante berichten.

Daarnaast is het eerste uur na publicatie erg belangrijk. Posts die direct veel interactie krijgen (likes, reacties, shares), worden door LinkedIn als waardevol gezien en verder verspreid. Vraag collega’s dus om in dit uur te reageren en vergroot zo het bereik van je post – en indirect dat van je bedrijf.

Het lijkt makkelijk: je repost een bericht van je bedrijfspagina en deze wordt gezien door jouw netwerk. In de praktijk werkt dit echter niet optimaal. Reposts krijgen minder bereik omdat LinkedIn ze als ‘dubbele content’ ziet. Een originele post, waarin je met je eigen woorden een boodschap deelt, presteert beter.

Wil je toch een repost van je bedrijfspagina delen? Zorg er dan voor dat je altijd een persoonlijk tekstje boven de repost toevoegt. Vertel waarom het onderwerp belangrijk voor je is, hoe het je werk beïnvloed of wat jouw mening erover is. Dit maakt de post authentiek en aantrekkelijker voor je netwerk.

Goede LinkedIn-content voldoet aan een paar belangrijke voorwaarden:

  • Het is visueel aantrekkelijk: Posts met afbeeldingen, video’s of carrousels trekken meer aandacht
  • Persoonlijke insteek: Mensen reageren beter op verhalen met een persoonlijke insteek dan op zakelijke updates
  • Relevantie: Deel kennis, inzichten of ervaringen die waardevol zijn voor je netwerk
  • Call to action: Sluit je post af met een vraag of uitnodiging tot interactie

Daarnaast draagt regelmatig een post plaatsen, reageren onder opmerkingen en de juiste dag/tijd posten ook bij aan het succes van je content.

Anouk van Luijk personal branding Linkedin

Tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen! Afsluitend nog een kleine checklist met wat do’s and don’ts voor je personal branding op LinkedIn.

Do’s

  • Houd je profiel up-to-date met een sterke profielfoto en pakkende samenvatting
  • Post regelmatig om zichtbaar te blijven
  • Reageer actief op posts van collega’s en vakgenoten
  • Gebruik LinkedIn-groepen om je expertise te delen
  • Experimenteer met verschillende soorten content (enkele afbeelding, carrousel, video, document)

Don’ts

  • Je hele tijdlijn volspammen met promotie van je bedrijf
  • Alleen maar reposts delen zonder toevoeging
  • Ontbrekende informatie op je profiel
  • Nooit reageren op berichten van anderen
  • Te veel vakjargon gebruiken
  • Een post delen zonder content

Met een goed doordachte personal branding-strategie kun je niet alleen jezelf als expert positioneren, maar ook bijdragen aan de groei en zichtbaarheid van je bedrijf. Dus, waar ga jij vandaag over posten?

Wil je je bedrijfsprofiel beter beheren, sterke content maken of je persoonlijke LinkedIn-profiel optimaliseren? Onze experts helpen je graag met op maat gemaakte trainingen of maandelijkse ondersteuning, zodat je het meest uit je bedrijfspagina haalt. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Linkedin Logo

mensen bereiken op LInkedIN?

Contact

Reacties (0)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *