Artificial intelligence

Met de opkomst van large language models schudt de wereld van AI sinds 2020 op zijn grondvesten. Hoewel artificial intelligence al veel langer bestaat, is het tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken. Zeker binnen digital marketing volgen de ontwikkelingen en toepassingen elkaar in rap tempo op. Als je serieus met digital marketing aan de slag wil kun je dus ook niet meer zonder. Maar hoe, en wat, waarvoor en met welk doel? Dat is vaak de lastigste vraag waar bedrijven mee zitten. Het aanbod is zo enorm dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. SDIM heeft de kennis van alle tools en ontwikkelingen in huis om je op weg te helpen en de juiste keuzes te maken bij het inzetten van ai voor jouw organisatie.

Datawarehouse

  • Inventariseren op welke vlakken AI een bijdrage kan leveren aan de marketing inzet
  • Begeleiden van de implementatie van AI-oplossingen
  • Workshop/ training op het gebied van AI-oplossingen
  • Meer dan 20 jaar online marketing ervaring
  • Top 3 Emerce 100
  • Loyale partner voor de lange termijn
  • Hoog kennisniveau
  • Meer dan 20 jaar online marketing ervaring

Het menselijke werk maakt artificial intelligence pas echt intelligent!

AI icon

18

Jaren ervaring

450+

Tevreden klanten

57

Fijne collega’s

Cases

Onze trots

Artificial intelligence betekent in letterlijke zin: menselijke intelligentie nabootsen. Het is een technologie die gebruikmaakt van machine learning en deep learning. Hiermee kunnen computers op basis van bestaande data nieuwe output genereren, zoals afbeeldingen, maar ook tekst en zelfs video. En ook adviezen geven of beslissingen nemen. 

Hoewel AI al sinds de jaren 50 bestaat, heeft het pas recent een vlucht genomen dankzij de ontwikkeling van Large Language Models. Toepassingen voor het genereren van ‘alsof door mensen gemaakte’ tekst en beeld schieten sindsdien als paddestoelen uit de grond. Met ChatGPT als bekendste (en grootste) maar ook Google (Gemini), Meta AI en het Chinese Deepseek timmeren hard aan de weg. Binnen digital marketing zijn overigens al jaren verschillende tools of kanalen beschikbaar die gebruik maken van Artificial Intelligence of de mogelijkheid bieden om je eigen AI-oplossing aan te sluiten. 

Het simpelste voorbeeld is dat advertentiekanalen zoals Google en Facebook hun eigen (zelflerende) algoritmes en data gebruiken om de juiste persoon te vinden en die de bijbehorende boodschap te serveren. Hierbij heeft de adverteerder de mogelijkheid om extra data aan te leveren. 

Een ander voorbeeld is om eigen data op een centraal punt op te slaan en deze vervolgens te gebruiken als input voor analyse. Bijvoorbeeld het gebruik van omzetdata en de marketinginvesteringen. Een voorbeeld hiervan is Billy Grace. In feite zijn de mogelijkheden eindeloos en kan AI voor vrijwel alles worden ingezet.

Het is echter niet zo dat AI de heilige graal is die alles voor je oplost. Veel van de output is gebaseerd op reeds bestaande informatie en daarmee dus ook foutieve informatie. Een verkeerde input (beter bekend als prompt) kan leiden tot waardeloze output, zowel in tekst als beeld. AI toepassingen werken alleen voor je als je goed begrijpt hoe ze werken, en met welke prompts je moet gebruiken om het resultaat te genereren wat je zoekt. Het loont daarom om heel doelgericht aan de slag te gaan. Bedenk vooraf goed waar AI je bij kan helpen en ga dan op zoek naar de tooling die daarvoor geschikt is. Een simpel voorbeeld, je wil op grote schaal fotobewerking doen en die beelden gebruiken voor je ad creatives. Dan kun je met tooling als Adobe Firefly, Canva en Midjourney uit de voeten. Echter is Adobe dan weer niet geschikt voor ad creatives.

De volgende stap is dat je leert hoe je AI kunt trainen zodat je makkelijker kunt samenwerken met de tool. Zoals gezegd maken de algoritmen gebruik van zelflerende technologieën waardoor ze in staat zijn om jou te begrijpen. Als je maar goed genoeg uitlegt wat je zelf goed/slecht, mooi/lelijk, interessant/saai vindt dan zal de output op termijn steeds beter worden. Bedrijven die een stap verder gaan trainen een AI-agent met hun eigen data om zodoende echt een virtuele assistent te creëren.

Intern maken we op dagelijkse basis intensief gebruik van verschillende AI-toepassingen. Niet uit gemakzucht maar omdat we ten eerste willen testen wat de kwaliteit van de output is, ten tweede onze werkprocessen efficiënter in willen richten en ten derde zien dat AI op sommige vlakken echt een meerwaarde is ten opzichte van menselijke denkkracht. We snappen dus zelf heel goed wat er wel kan en wat (nog) niet. Dus wat je vraag ook is, op welk punt je ook staat qua kennis en begrip van AI. SDIM heeft de kennis in huis om te helpen. We hebben niet alle tools door en door getest (dat is schier onmogelijk) maar onze specialisten uit verschillende disciplines zitten dagelijks bovenop de laatste ontwikkelingen en trends. Blogs worden gelezen, podcast beluisterd, tools getest, allemaal zodat we de materie snappen en toe kunnen passen voor onze opdrachtgevers. Neem dus gerust contact op, geen vraag is te gek.

SDIM collega's Anne en Chandini

WIJ BEHALEN DIGITAAL SUCCES VOOR

Vraag het aan
onze specialisten

Daan Aussems
Daan Aussems
25 maart 2025
Manus AI: Een nieuwe stap richting AGI?
Maak kennis met de nieuwste hype omtrent AI Agents: Manus AI. Sinds de introductie heeft Manus AI snel wereldwijde…
25 maart 2025
4 minuten lezen